FIH Pro League: Belgen winnen ook tweede duel met Spanje

De Belgische ploeg heeft zaterdagmiddag ook het tweede FIH Pro League-duel in en tegen Spanje gewonnen. Het team van coach Shane McLeod versloeg in Valencia de thuisploeg met 0-2. De Belgische doelpunten werden gemaakt door Simon Gougnard en Alexander Hendrickx.

België staat door deze overwinning nog steeds bovenaan in de stand van de FIH Pro League. Ook in de tweede wedstrijd toonden de Belgen aan waarom ze op die plek staan. Hoewel ze niet eens geweldig speelden, domineerden ze het overgrote deel van de wedstrijd.

Zoals bijna in alle wedstrijden, opende de Belgische ploeg sterk. De 64 procent balbezit resulteerde na tien minuten in een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Simon Gougnard. De Spanjaarden hadden minder de bal, maar bleven wel gevaarlijk. Dat leverde de thuisploeg wel twee strafcorners, maar geen treffers op.

Alexander Hendrickx

In het tweede kwart ontspon zich een levendige wedstrijd, waarin beide teams veelvuldig gevaar stichtten in elkaars cirkel. Beide teams kregen een strafcorner. De Belgen hebben daar Pinoké-speler Alexander Hendrickx voor, die opnieuw zijn klasse toonde en voor de 0-2 zorgde door de bal hard tegen de plank te pushen. Het was alweer zijn elfde treffer in dit Pro League-seizoen, dat vanwege de COVID-pandemie over twee jaren wordt gespeeld.

In het vervolg van dit tweede Pro League-duel van 2021 kwam de overwinning van de Belgen niet meer in gevaar en konden ze zich zelfs veroorloven een strafbal te missen.

De volgende wedstrijden in de Pro League staan gepland voor zaterdag 6 maart wanneer de Nederlandse teams het in het Wagener Stadion opnemen tegen Duitsland.

Spanje-België 0-2 (0-2)

10.Simon Gougnard 0-1
18.Alexander Hendrickx 0-2 (sc)