Floris Wortelboer over zijn schouderblessure

Sinds zijn val op zijn rechterschouder afgelopen zaterdagmiddag tegen Duitsland leeft de hockeywereld mee met de onfortuinelijke international Floris Wortelboer (24). Voor de camera van OranjeHockey doet hij zijn verhaal.  

‘Naar omstandigheden gaat het goed. Maar het kan natuurlijk beter’, is het eerste dat Wortelboer zegt, met gevoel voor understatement. Normaal gesproken is de 56-voudig international de glimlach van de spelersgroep. Nu klinkt zijn stem toch enigszins beteuterd.

Met zijn linkerarm strekte hij zich zaterdagmiddag naar de bal toe, waarna hij uit balans raakte en ten val kwam op zijn rechterschouder. Hij voelde meteen dat hij uit de kom was, vertelt hij. Bij velen gingen de gedachten op dat moment meteen terug naar de twee eerdere schouderblessures die Wortelboer opliep, toen aan zijn linkerarm.

‘Ik weet nog niet hoe erg het deze keer is. Een dezer dagen – hopelijk snel – heb ik een MRI-scan. Die moet uitwijzen of er veel schade is en wat het hersteltraject gaat worden’, besluit Wortelboer zijn verhaal.

https://youtu.be/AxO4o4C40bQ