Pro League: Argentinië en Duitsland verdelen overwinningen

Terwijl er dit paasweekend in het Wagener Stadion wordt gestreden om de Europese clubtitel speelden Argentinië en Duitsland hun wedstrijden voor de Pro League. Zowel de heren als de dames van Duitsland traden aan zonder de internationals van de clubteams die in het Amsterdamse Bos actief waren. In het Argentijnse Cenard dolven de Argentijnse heren het onderspit, maar wonnen Las Leonas hun wedstrijd.

Het duel tussen de Argentijnse en Duitse dames kende in de eerste twee kwarten nauwelijks hoogtepunten. Na rust werd het spel beter. Duitsland had in het derde kwart geluk dat de scheidsrechter geen voordeel gaf aan Argentinië, want de backhand van Delfino Merino was raak geweest.

In het laatste kwart deed Duitsland met succes een beroep op de videoscheidsrechter. Charlotte Stapenhorst was op haar stick geslagen. Nike Lorenz schoot de toegekende strafbal hoog over het Argentijnse doel. Daarna kregen beide teams nog strafcorners te nemen, maar er werd niet gescoord.

In de shootout-serie miste Duitsland de eerste drie pogingen, daarna faalde Argentinië twee keer op rij waarna Merino het duel in Argentijns voordeel besliste.

Argentinië*-Duitsland 0-0

*Argentinië wint na shoot-outs 3-2

Agustina Albertarrio van Argentinië aan de bal tijdens het Pro League-duel tegen Duitsland. Foto: FIH/Rodrigo Jaramillo

Bekijk de stand van zaken in de Pro League voor dames

Staib schiet Duitsland naar winst

Eerder op de dag waren de Duitse heren met 3-2 te sterk voor Argentinië in een wedstrijd waarin vier groene en twee gele kaarten werden getrokken.

Halverwege het eerste kwart kwam Duitsland op voorsprong. Uit een strafcorner scoorde Christopher Rühr. Ook de Argentijnse gelijkmaker vier minuten later viel uit een corner. Jose Tolini pushte vanaf kopcirkel raak. Dat deed hij ook vlak na rust. Dat was eveneens een gelijkmaker, nadat tegen het einde van het tweede kwart debutant Luis Gill, een van de vier nieuwelingen, Duitsland op een 1-2 voorsprong had gezet.

In het laatste kwart profiteerde Duitsland optimaal van een overtalsituatie. Terwijl Argentinië met tien man kwam te staan na geel voor Nicolas Keenan zette Constatin Staib Duitsland voor de derde keer op voorsprong. Dit keer slaagde Argentinië er niet in om de achterstand ongedaan te maken ondanks een numerieke meerderheid na een gele kaart voor Rühr vlak voor het eindsignaal.

Argentinië-Duitsland 2-3 (1-2)

8. Christopher Rühr 0-1 (sc)
12. Jose Tolini 1-1 (sc)
29. Luis Gill 1-2
32. Jose Tolini 2-2 (sc)
56. Constatin Staib 2-3