Pro League (D): China na vier duels nog zonder overwinning

De Chinese dames beleven vooralsnog een matige start van de Pro League. Ook in het tweede deel van het drieluik met Australië en Duitsland was de oogst van één punt schamel. Na vier wedstrijden in Sydney heeft de ploeg van bondscoach Alyson Annan twee punten verzameld.

Het eindresultaat van het tweede deel van het mini-toernooi was een kopie van het eindresultaat van het eerste deel. China speelde gelijk tegen Australië, maar verloor na shoot-outs van de Hockeyroos. Tegen Duitsland werd de Chinese ploeg in de reguliere speeltijd getrakteerd op een nederlaag.

Het duel tegen Australië had China wellicht meer punten kunnen opleveren. De ploeg gaf een 2-0 voorsprong uit handen. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Australië op gelijke hoogte door een treffer van Brooke Peris.

De horde Bartram

Vijf seconden voor het eindsignaal leek China alsnog de overwinning te pakken, maar Penny Squibb haalde de inzet van Ming Na vlak voor de doellijn weg. In de daaropvolgende shoot-outs bleek keepster Jocelyn Bartram voor de tweede keer een te grote horde voor de Chinese ploeg. Nadat de Australische de inzet van Chencheng Liu keerde, stelde Amy Lawton het bonuspunt voor de Hockeyroos veilig.

Bondscoach Alyson Annan van China tijdens Duitsland-China in de FIH Pro League in Sydney. Foto: FIH

Tegen Duitsland viel de beslissing in het laatste kwart. Na drie doelpuntloze kwarten viel in de 49ste minuut de openingstreffer van Kira Horn. De score werd binnen zes minuten via goals van Charlotte Stapenhorst en Nike Lorenz, uit een strafcorner, naar de 3-0 eindstand getild.

Met slechts twee punten in de thuis reist de Chinese ploeg door naar het Nieuw-Zeelandse Wellington waar de equipe van Annan twee keer speelt tegen Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.

Duitsland te sterk na shoot-outs

Woensdagochtend stonden voor de tweede maal in Sydney Australië en Duitsland tegenover elkaar. De Hockeyroos hadden de eerste ontmoeting gewonnen, maar moest dit keer haar meerdere erkennen in Duitsland, dat na shoot-outs won en een bonuspunt pakte.

Het was voor Australië na twee zeges de eerste nederlaag in de shoot-outserie. Voor de Duitsers was het de derde overwinning in vier shoot-outseries. Dankzij het bonuspunt tegen Australië steeg de ploeg van bondscoach Valentin Altenburg in de tussenstand van de Pro League naar een tweede plaats achter Argentinië. Australië is vierde en China bezet de zesde plaats.