Pro League: dames VS boeken eerste overwinning

De dames van de Verenigde Staten hebben hun eerste zege van het Pro League-seizoen geboekt. In Rotterdam werd China in de tweede onderlinge confrontatie met 2-1 verslagen. De Red Panthers liepen na vijf duels weer tegen een nederlaag op en de Belgische heren sloten het seizoen af met een 5-0 zege op Engeland. De Argentijnse dames werden na het tweeluik met India gehuldigd als winnaar van de landencompetitie.

Het doelpunt van Alexandra Hammel uit een strafcorner twee minuten in het derde kwart bezorgde de hekkensluiter van de Pro League zondag de volle buit tegen China, dat al na zes minuten op voorsprong was gekomen. Een dag eerder was de winst (3-2) wel voor de Chinese ploeg.

Het was daarmee de tweede overwinning in de landencompetitie van China onder leiding van bondscoach Alyson Annan. Morgen (dinsdag, red.) en woensdag treffen de Chinezen in Rotterdam de Oranje Dames gevolgd door een dubbele confrontatie komend weekend met Duitsland in Den Bosch.

Kampioen Argentinië sloot zondag haar Pro League-campagne af met een 3-2 zege op India, dat zich een dag eerder verzekerde van een bonuspunt na winst in de shoot-outserie. Het was voor de Zuid-Amerikanen het derde verlies in de shoot-outs, na twee eerdere nederlagen tegen de Oranje Dames. Agustina Gorzelany scoorde vier van de in totaal zes Argentijnse treffers tegen India. In zestien wedstrijden scoorden ze twaalf keer en daarmee gaat Gorzelany aan de leiding van het topscorersklassement.

De dames van Argentinië kampioen van de Pro League 2021-2022. Foto: FIH

België

De Belgische dames revancheerden zich zondag met een 4-1 zege op Engeland voor de 2-1 nederlaag een dag eerder. In die eerste ontmoeting kwam de ploeg van Raoul Ehren nog wel op voorsprong, maar na rust boog Engeland de achterstand om in een overwinning dankzij doelpunten van Tessa Howard en Grace Balsdon.

Het betekende voor de Red Panthers de eerste nederlaag na vier zeges en een gelijkspel. Een dag later scoorden Justine Rayer en Stephanie Vanden Borre elk twee doelpunten voor de 4-1 overwinning. De Belgische dames sluiten komend weekend het Pro League-seizoen af met een tweeluik tegen de Verenigde Staten.

Ook de Belgische heren wonnen de tweede wedstrijd van Engeland (5-0). De eerste wedstrijd ging na het nemen van shoot-outs verloren. De Red Lions moesten het in Londen stellen zonder Arthur van Doren en Loïck Luypaert. De olympisch en wereldkampioen eindigde het Pro League-seizoen als tweede achter winnaar Nederland.

Gauthier Boccard (België) in duel met Sam Ward (Engeland) tijdens de Pro League in Londen. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek