Pro League-duels Oranje tegen GB voor iedereen te zien via Ziggo

De FIH Pro League-duels van de Oranje Dames en Oranje Heren tegen Groot-Brittannië zijn dinsdag en donderdag voor iedereen te zien via Ziggo Sport. Abonnees van Ziggo kijken de wedstrijden via kanaal 13 (Ziggo TV) of kanaal 14. Abonnees van Ziggo Sport Totaal kunnen via één van de zes Ziggo Sport Totaal-kanalen live kijken. 

Voor niet-abonnees biedt Ziggo, de rechtenhouder voor het uitzenden van de Pro League-duels in Nederland, de mogelijkheid de wedstrijden online live te volgen via pay per view. Zij betalen €3,99 per wedstrijddag en kunnen voor dat bedrag dus twee duels zien. Deze speciale actie voor niet-abonnees houdt Ziggo, omdat bij deze interlands van de Oranje-teams geen publiek in het Wagener Stadion aanwezig mag zijn.

‘Het zijn bijzondere tijden. Onze abonnees kunnen normaal wekelijks genieten van een live-wedstrijd in de Hoofdklasse, maar moeten dat nu missen’, zegt Ben Visser van Ziggo Sport. ‘Omdat dinsdag op Ziggo Sport kanaal 14 deze week Champions League voetbal wordt uitgezonden, zetten we voor hen ook kanaal 13 in zodat ze alle hockeyduels van Oranje toch gratis en live kunnen bekijken. Mede op verzoek van de KNHB willen we ook voor niet-abonnees van Ziggo wat doen omdat ze niet in het stadion kunnen kijken. Daarom bieden we bij uitzondering via pay per view een duel van de Oranje Dames én Oranje Heren voor nog geen vier euro aan.’

Voor Ziggo Sport Totaal-klanten staan dinsdag de twee wedstrijden gepland op Ziggo Sport Extra, donderdag zijn de duels te volgen op Ziggo Sport Select.

Ziggo zendt, volgende week woensdag 4 november ook de Pro League-duels uit die de Nederlandse teams dan in en tegen België spelen. Ondanks dat in België vanwege corona alle competities zijn stilgelegd, gaan de Pro League-duels vooralsnog door.

Pay per view

De Oranje Dames spelen dinsdagmiddag om 16.25 uur hun eerste wedstrijd, na acht maanden van geen interlands, voor de Pro League tegen Groot-Brittannië. Het duel van de Oranje Heren tegen de Britten volgt bijna direct aansluitend en begint om 18.55 uur. Donderdag spelen de teams op dezelfde tijdstippen.

De pay per view-kijkers kunnen de wedstrijden online bestellen. De duels van dinsdag kunnen worden besteld op deze speciale Ziggo Sport-pagina. De wedstrijden kun je bekijken op de smartphone, tablet of laptop/pc. De beelden kunnen met behulp van Apple Airplay en Google Chromecast van de smartphone of tablet naar de televisie worden gestreamd. De wedstrijden van donderdag kunnen via deze link besteld worden.

De presentatie van de wedstrijden bij Ziggo Sport is in hand van John van Vliet. Hij interviewt voor de wedstrijden de bondscoaches en haalt na afloop ook de reacties bij hoofdrolspelers. Van Vliet verzorgt samen met Tim Steens ook het commentaar bij de wedstrijden.

Second Screen op kanalen hockey.nl

Tijdens de wedstrijden van de Oranje-teams biedt hockey.nl de kijkers een second screen via site/app en Instagram. Op hockey.nl houden we vanuit het Wagener Stadion een liveblog bij, waar we naast de hoogtepunten ook meer informatie geven met bijzondere statistieken. Direct na afloop staat er een wedstrijdverhaal op hockey.nl en tonen we de reacties van de spelers en coaches.

Op het Instagram-kanaal van hockey.nl blikken we elke wedstrijd live vooruit met een speciale gast. Volgers hebben de mogelijkheid om vragen te stellen en om live in de uitzending te komen. Die mogelijkheid is er ook in de rust en na afloop. Volg het Instagram-kanaal van hockey.nl om te zien wie de gasten zijn.

Via het Instagram-kanaal van OranjeHockey kun je de komende dagen de Oranje-spelers op voet volgen terwijl zich zich voorbereiden op de wedstrijden. De spelers en speelsters delen onder meer exclusieve beelden vanuit de bubbel.

Uitzendschema

Bekijk hieronder het uitzendschema van Ziggo Sport voor de wedstrijden van de Oranje Heren en Oranje Dames tegen Groot-Brittannië.

Datum Wedstrijd Start uitzending Kanaal
Dinsdag 27 oktober Nederland – Groot-Brittannië dames 16.25 uur Ziggo Sport (kanaal 14), Ziggo Sport Select, Ziggo TV (kanaal 13), Ziggo Sport Extra
Dinsdag 27 oktober Nederland – Groot-Brittannië Heren 18.55 uur Ziggo TV (kanaal 13) & Ziggo Sport Extra
Donderdag 29 oktober Nederland – Groot-Brittannië dames 16.25 uur Ziggo Sport (kanaal 14) & Ziggo Sport Select
Nederland – Groot-Brittannië Heren 18.55 uur Ziggo Sport (kanaal 14) & Ziggo Sport Select