Pro League: Duitse heren en dames te sterk voor Argentinië

De Duitse heren en dames hebben het Pro League-weekend in Argentinië elk afgesloten met een overwinning. De Honamas wonnen zondag met 3-0 en klommen naar een tweede plaats op de ranglijst ten koste van Nederland. De Danas revancheerden zich met een 3-1 zege op Las Leonas van de nederlaag een dag eerder na shoot-outs.

Effectiviteit kon de Duitse dames niet worden ontzegd in het tweede duel met Argentinië. De eerste aanval leverde direct een strafcorner op. Hoewel de bal niet goed werd gestopt bleef Duitsland in balbezit. Lena Micheel bediende Charlotte Stapenhorst die de bal in het doel schoot. Ook de tweede strafcorner resulteerde in een doelpunt. Pauline Heinz rondde een pass van Elisa Gräve af.

Na rust moesten Las Leonas het doen zonder coach Carlos Retegui, die tijdens de pauze met rood was bestraft. De Argentijnse ploeg leek hierdoor in verwarring. Het derde kwart was nauwelijks begonnen of Maike Schaunig vond Pia Maertens die de bal in de benedenhoek plaatste: 0-3.

Argentinië zette aan en de druk op de Duitse defensie nam toe. Na een gele kaart voor Nike Lorenz leidde Duits balverlies tot een strafcorner voor Argentinië. Agustina Gorzelany pushte raak. Argentinië geloofde dat er meer mogelijk was, maar Duitsland hield stand en stelde de overwinning veilig.

Argentinië-Duitsland 1-3 (0-2)

3. Charlotte Stepenhorst 0-1 (sc)
24. Pauline Heinz 0-2 (sc)
31. Pia Maertens 0-3
51. Agustina Gorzelany 1-3 (sc)

Bekijk de stand van zaken in de Pro League voor dames

Christopher Rühr sprint weg van zijn tegenstander Jose Tolini in het Pro League-duel tussen Argentinië en Duitsland. Foto: FIH/Rodrigo Jaramillo

Zes gele kaarten

Na de 3-2 zege op zaterdag wonnen de Duitse heren ook de tweede wedstrijd van Argentinië. Dit keer was de marge groter. Het werd 3-0 in een wedstrijd die werd ontsierd door zes groene en zes gele kaarten.

Na een doelpuntloos eerste kwart opende Christopher Rühr de score. In een counter na een afgeslagen Argentijnse aanval bediende Constantin Staib Johannes Grosse die de bal door de benen naar Rühr speelde. De aanvaller schoot de bal uit een lastige hoek in de bovenhoek.

Na rust leidde een sterke aanval over rechts de 0-2 in. Niklas Wellen legde de bal terug op Martin Zwicker die met een backhand keeper Juan Vivaldi kansloos liet. Vlak na het begin van het vierde kwart bepaalde Constantin Staib de eindstand op 0-3. Hij gaf de bal een laatste tikje nadat Vivaldi het schot van Mats Grambusch niet onder controle had gekregen.

Argentinië-Duitsland 0-3 (0-1)

25. Christopher Rühr 0-1
38. Martin Zwicker 0-2
46. Constantin Staib 0-3