Pro League (H): Belgen met 6-1 langs Duitsland

Europees en wereldkampioen België heeft de FIH Pro League flitsend hervat. In Düsseldorf won de nummer één van de wereldranglijst met 6-1 van Duitsland. Met drie doelpunten snel na elkaar in het derde kwart stelden de Red Lions de vijfde zege in de Pro League veilig. Eerder op de dag wonnen de Duitse dames met 2-0 van België.

Duitsland begon goed aan het eerste internationale duel sinds maart toen de competitie vanwege het coronavirus werd stilgelegd. De Honamas zetten de Belgische doelman Loïc van Doren direct aan het werk. De keeper van Den Bosch hield het doel schoon ook toen de Duitsers twee keer vanaf kopcirkel mochten aanleggen.

Belgen op voorsprong

Het was België dat in het tweede kwart op voorsprong kwam. Gauthier Boccard schoot de bal met de backhand rechts laag achter Victor Aly. De doelman voorkwam daarna een grotere achterstand, maar moest in het derde kwart drie keer in vier minuten capituleren.

Nadat Alexander Hendrickx uit een strafcorner de score had verdubbeld, maakte William Ghislain met een keihard schot de 0-3, waarna Nicolas de Kerpel het Belgische offensief kracht bijzette door de 0-4 binnen te schieten. Nog voor het einde van het derde kwart bracht Lukas Windfeder met een strafcorner de achterstand terug naar 1-4.

Windfeder op de paal

In het vierde kwart was Windfeder dichtbij zijn tweede treffer, maar zijn sleeppush vanaf kopcirkel raakte de paal. Daarmee was de kans voorbij voor de Duitsers om het duel nog enigszins spannend te maken. Het was ook meteen het laatste wapenfeit van Duitsland dat twee minuten later opnieuw een treffer moest incasseren. Antoine Kina lepelde de bal over de uitstormende Aly in het doel. In de slotminuut bepaalde Loïck Luypaert met een rake strafcorner de eindstand op 1-6. Duitsland kan zich woensdag revancheren, want dan staan beide ploegen in Düsseldorf opnieuw tegenover elkaar.

Duitsland – België 1-6

26.Gauthier Boccard 0-1
33.Alexander Hendrickx 0-2 (sc)
34.William Ghislain 0-3
36.Nicolas de Kerpel 0-4
43.Lukas Windfeder 1-4 (sc)
56.Antoine Kina 1-5
60.Alexander Hendrickx 1-6 (sc)