Pro League (H): volle buit voor India tegen Duitsland

Met zes punten uit twee wedstrijden hebben de heren van India de volle buit behaald in de Pro League-ontmoetingen met Duitsland. Het was voor de ploeg van bondscoach Graham Reid de achtste overwinning in twaalf wedstrijden. Hierdoor gaat India ruim aan de leiding van de landencompetitie.

Het tweeluik met Duitsland in Bhubaneswar stond in eerste instantie gepland voor media maart. Echter meerdere coronagevallen bij de Duitsers verhinderden de reis naar India, waardoor de wedstrijden met een maand werden uitgesteld.

Jonge Duitse selectie

Vanwege EHL-verplichtingen van Rot-Weiss Köln en Uhlenhort Mülheim kon de Duitse bondscoach Andre Henning in beide Pro League-duels geen beroep doen op een aantal gelouterde internationals. Hij nam daarom veel nieuwe spelers mee naar Bhubaneswar. Liefst elf spelers in de selectie speelden nooit eerder een A-interland. De meest ervaren spelers waren Martin Zwicker, Alexander Stadler en Dieter-Enrique Linnekogel, van wie Linnekogel na een aantal jaar zijn comeback maakte bij Die Honamas.

Shilanand Lakra van India in duel met de Duitse aanvoerder Martin Zwicker tijdens het Pro League-duel in Bhubaneswar. Foto: FIH

De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden was vorig jaar zomer tijdens de Spelen in Tokio. Toen won India na een spectaculaire wedstrijd met 5-4 het brons ten koste van Duitsland, dat een 3-1 voorsprong verspeelde.

Ook dit keer bleef India in beide duels aan de goede kant van de score. Daarmee maakten de Indiërs hun favorietenrol tegen Duitsland waar. Donderdag werd het duel beslist vanaf kopcirkel. Uit zes pogingen sloeg India drie keer genadeloos toe. Harmanpreet Singh scoorde twee keer uit een strafcorner en tilde zijn totaal dit Pro League-seizoen naar zestien doelpunten. De derde treffer kwam op naam van Abhishek. Hij veranderde de corner van Harmanpreet doeltreffend van richting.

Tweede zege India

In het tweede duel in het Kalinga Hockey Stadium incasseerde Duitsland drie doelpunten. Nadat Sukhjeet Singh India in het tweede kwart op voorsprong had gezet, profiteerde India na rust optimaal van een overtalsituatie. Varun Kumar maakte 2-0 uit een corner nadat Michael Hummel met een groene kaart was bestraft.

Nauwelijks zat de straf van Hummel erop of Duitsland maakte de aansluitingstreffer via Anton Boeckel. Met nog een kwart te gaan groeide de hoop bij de Duitsers op een gelijkmaker. Zeker toen Gurinder Singh met geel voor vijf minuten naar de kant moest. De man-meer-situatie wist Duitsland niet te benutten. Het was India dat scoorde. Net nadat de ploeg compleet was, gooide Abhishek het duel op slot: 3-1.

Felicitaties voor Harmanpreet Singh na een van zijn twee doelpunten in het eerste Pro League-duel tegen Duitsland. Foto: FIH

India – Duitsland 3-0
18.Harmanpreet Singh 1-0 (sc)
27.Harmanpreet Singh 2-0 (sc)
45+.Abhishek 3-0 (sc)

India – Duitsland 3-1
19. Sukhjeet Singh 1-0
41. Varun Kumar 2-0 (sc)
45. Anton Boeckel 2-1