Bezoekersinformatie

Kom jij ook een wedstrijd van Nederland in de FIH Pro League bezoeken? Bekijk hier de belangrijkste bezoekersinformatie.

Of download de hockey.nl app en klik rechtsonder op Meer en vervolgens op Evenementen. Hier vindt je uitgebreide informatie over de FIH Pro League wedstrijden die in Utrecht en Amsterdam worden georganiseerd.

Wat is de FIH Pro League?

De FIH Pro League is een jaarlijkse competitie tussen de beste nationale hockeyteams van de wereld. Aan de competitie doen 9 damesteams en 9 herenteam mee. Het team dat aan het einde van het seizoen de meeste punten heeft verzameld, is kampioen en ontvangt de FIH Pro League Trofee. Het team dat als laatste eindigt, degradeert en wordt vervangen door de winnaar van de FIH Hockey Nations Cup.

Sinds het seizoen 2022-2023 worden de wedstrijden gespeeld in minitoernooien, waarbij verschillende teams op één locatie samenkomen om twee wedstrijden tegen elkaar te spelen. Twee van deze minitoernooien worden in de zomer van 2024 in Nederland georganiseerd: op het complex van SV Kampong in Utrecht (22 t/m 25 juni) en in het Wagener Stadion in Amsterdam (27 t/30 juni).

De winnaars van seizoen 2023-2024 kwalificeren zich direct voor de Women’s en Men’s FIH Hockey World Cup 2026 die in Nederland en België plaatsvindt.

Eerdere winnaars van de FIH Pro League zijn:

 • 2019: Nederland (Dames) en Australië (Heren)
 • 2020-2021: Nederland (Dames) en België (Heren)
 • 2021-2022: Argentinië (Dames) en Nederland (Heren)
 • 2022-2023: Nederland (Dames en Heren)

Tickets

Eventim is het enige officiële verkooppunt voor de thuiswedstrijden van Oranje in de FIH Pro League. Koop je tickets daarom altijd via Eventim. Eenmaal gekochte kaarten kunnen niet worden teruggenomen door de KNHB of Eventim. Ze kunnen alleen worden doorverkocht via fanSALE. Dit is het eigen doorverkoopplatform van Eventim. Het platform biedt je een betrouwbare plek voor de geverifieerde doorverkoop en aankoop van eerder aangeschafte tickets voor evenementen.

Je ticket is een dagticket, dus je kunt alle wedstrijden zien die op die dag gespeeld worden.

Koop je tickets

Vragen over tickets?
Neem contact op met het Customer Contact Center van Eventim via 0900-5001353 (ma t/m vrij 10:00-17:00 uur) lokaal tarief. Het is ook mogelijk om een contactformulier in te vullen en/of een vraag te stellen via de chat.

Kinderen

 • Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen.
 • Voor kinderen van 3 t/m 14 jaar is het verplicht om een jeugdkaart te kopen.
 • Vanaf 15 jaar geldt een volwassenen kaart.

Mindervalide bezoekers

Het terrein van de FIH Pro League is rolstoelvriendelijk. Je boekt een rolstoelplaats telefonisch bij Eventim via 0900-1353 (€0,60 p/m). Bij elke rolstoelplaats is ook een begeleidersplaats beschikbaar. Neem voor invalidenparkeerkaart contact op met evenementen@knhb.nl.

Faciliteiten

 • Je mag je hockeystick meenemen, om zelf een balletje te slaan voor of na de wedstrijd.
 • Dankzij onze partner ONVZ zijn er zonnebrandcrèmedispensers aanwezig.
 • Er is de mogelijkheid om iets te eten en drinken te kopen bij het stadion.
 • Betalen op het evenemententerrein doe je alleen met pinpas of creditcard.
 • Je mag een tas meenemen naar een wedstrijd.
 • Je mag eten en drinken voor eigen gebruik meenemen, met uitzondering van alcoholische drank.
 • Er zijn geen kluisjes aanwezig.

Bereikbaarheid locatie

Wagener Stadion

Parkeren
Het adres van het Wagener Stadion is Nieuwe Kalfjeslaan 18 in Amstelveen. Bezoekers kunnen parkeren op parkeerplaats P1. Hierbij kun je het adres van de Bosbaan aanhouden en vanaf daar de borden met P1 volgen. Hiervoor kun je een parkeerkaart kopen. Zodra P1 is uitverkocht is het mogelijk om parkeerkaart te kopen voor RAI Amsterdam. Vanaf RAI Amsterdam worden pendelbussen ingezet van en naar het stadion. Heb je nog geen parkeerkaart aangeschaft, dan kan je deze hier kopen.

Openbaar vervoer
Het stadion is ook goed bereikbaar met de fiets of het OV. Kom je met het openbaar vervoer? De bushalte op de hoek van de Kalfjeslaan en de Amstelveenseweg ligt op ongeveer 5 minuten lopen van het Wagener Stadion. Je kunt je route eenvoudig plannen via 9292ov.nl.

Kampong Utrecht

Parkeren
Rondom het complex van SV Kampong is geen parkeergelegenheid. Kom je met de auto, dan adviseren we je een parkeerkaart te kopen voor Q-park Galgenwaard. In ongeveer 10 minuten loop je naar Kampong. Tijdens de FIH Pro League kun je hier tegen een gereduceerd tarief parkeren. Op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni betaal je € 6,50 incl. BTW voor de hele dag. Op maandag 24 juni en dinsdag 25 juni kun je na 18.00 uur 4 uur parkeren voor € 10.00.

Je kunt een parkeerticket bestellen via de website van Q-park.

Openbaar vervoer
Het complex van Kampong is goed bereikbaar met het OV. Vanaf het Centraal Station in Utrecht neem je tramlijn 22 en stap uit bij stadion Galgenwaard (FC Utrecht). Bij T-splitsing naar rechts (Laan van Maarschalkerweerd) en steek de brug over. Na de bocht ligt het Kampong-complex links. De ingang is halverwege. Let op: tramlijn 22 rijdt niet in het weekend. Je kunt vanaf het Centraal Station ook streekbus 40, 41 of 43 nemen. Je stapt uit bij de halte ‘Laan van Maarschalkerweerd’. Als je de straat oversteekt ben je bij de ingang van het Kampong complex.

Vrijwilligers

Wil je vrijwilliger zijn bij één van onze evenementen? Neem dan contact op met vrijwilligers@knhb.nl.

Meer informatie

Heb je nog een vraag? Kijk dan bij de Veelgestelde vragen