Pro League: Australische dames nieuwe koploper

De Australische dames zijn de nieuwe koploper in de Pro League. Na twaalf wedstrijden hebben de Hockeyroos 24 punten verzameld, één meer dan Argentinië, de vorige nummer één op de ranglijst. Bij de heren stegen de Britten naar de tweede plaats. De ploeg is in de Pro League in de reguliere speeltijd nog altijd ongeslagen.

Tijdens het mini-toernooi in Christchurch behaalden de Australische dames het volle pond uit drie wedstrijden na overwinningen op Nieuw-Zeeland (2-1 en 2-1) en Groot-Brittannië (3-1). Nieuw-Zeeland leek in het eerste onderlinge duel op weg naar de eerste zege op de Hockeyroos in zestien wedstrijden, maar de ploeg van bondscoach Katrina Powell trok alsnog de overwinning over de streep.

Na de twee nederlagen tegen Australië dolven de Black Sticks ook het onderspit tegen Groot-Brittannië. Al na 63 seconden werd de score geopend waarna de Britse dames uitliepen naar 6-1, de grootste zege van de ploeg in de Pro League.

Het duel tussen Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland voor de FIH Pro League in Christchurch. Foto: FIH/ Simon Watts

Heren

Net als de dames hielden ook de Nieuw-Zeelandse heren nul punten over aan hun duels in het Nga Puna Wai Hockey Stadium in Christchurch. Australië was twee keer te sterk (3-0 en 4-2) en het duel tegen Groot-Brittannië mondde uit in een 6-1 nederlaag.

Na de eclatante zege op Nieuw-Zeeland speelden de Britse heren met 3-3 gelijk tegen Australië. Daarmee is Groot-Brittannië tijdens de reguliere speeltijd nog altijd ongeslagen in de Pro League. De Kookaburras pakten echter wel het bonuspunt door de daaropvolgende shoot-outs te winnen.

Joel Rintala op dreef voor Australië met zeven doelpunten in zijn eerste vier interlands. Foto: FIH/Simon Watts

Bij de Australiërs, die acht punten uit drie wedstrijden verzamelden, vertolkte Joel Rintala een hoofdrol. De 26-jarige nieuwkomer in de selectie maakte in zijn eerste vier interlands voor de Kookaburras zeven doelpunten, met onder meer hattricks tegen Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië.

Het Pro League-toernooi wordt vanaf 26 mei vervolgd in Londen met Groot-Brittannië, België, China en India.

Dames

 

 

 

 

Bekijk de stand van zaken in de FIH Pro League Dames

Heren

 

 

 

 

Bekijk de stand van zaken in de FIH Pro League Heren