Pro League (H): India opnieuw te sterk voor Argentinië

India heeft zondag in Buenos Aires ook de tweede Pro League-wedstrijd van Argentinië gewonnen. Het werd 3-0 voor de ploeg van bondscoach Graham Reid. Een dag eerder waren de Indiërs na het nemen van shoot-outs ook al te sterk voor de olympisch kampioen.

De beginfase van het tweede duel was voor Argentinië, dat het doel van India verschillende keren onder vuur nam. Een schot van Matias Rey ging voorlangs en op de inzetten van Maico Casella en Martin Ferreiro moest keeper Krishan Pathak handelend optreden.

Harmanpreet scoort

De Argentijnen scoorden niet, dat deed India wel. Nadat doelman Juan Vivaldi een schot van Raj Kumar Pal had gered, was hij even later kansloos op de strafcorner van Harmanpreet Singh, die zaterdag ook al twee keer scoorde vanaf de kopcirkel. Argentinië was vervolgens dichtbij de gelijkmaker. Nicolas Keenan en Lucas Martinez verzuimden echter te scoren.

India is blij met de tweede overwinning op Argentinië in de Pro League. Foto: Worldsportpics/Rodrigo Jaramillo

In het tweede kwart verdubbelde India de voorsprong. Lalit Upadhyay rondde een aanval af, die hij zelf over rechts had opgezet. Gurjant Singh stuitte op Vivaldi, waarna Lalit de rebound in het doel tikte.

Druk neemt toe

Na rust nam de druk van India op Argentinië toe. De olympisch kampioen bewees zichzelf in het derde kwart een slechte dienst met balverlies en twee groene kaarten. India kon het overwicht niet uitdrukken in doelpunten. De twee toegewezen strafcorners leverden niets op.

Argentinië leek onder de druk vandaan te komen nadat Harmanpreet met geel naar de kant moest. Deze overtalsituatie leverde de Argentijnen een strafcorner op. In twee instanties kreeg Casella de bal niet in het doel. Hij protesteerde daarna bij de scheidsrechter, omdat de bal een Indiase verdediger had geraakt. Daar was de leidsman, die voordeel had gegeven, niet van gediend en toonde Casella de gele kaart.

Mandeep beslist het duel

Hoewel Argentinië in de ondertal nog een corner kreeg, was met de gele kaart de angel uit een mogelijk offensief gehaald. Het was India dat nog een keer scoorde. Mandeep Singh was het eindstation van een goede combinatie, waarbij hij ten val kwam, maar de bal alsnog langs Vivaldi kreeg.

Argentinië – India 0-3 (0-2)

11.Harmanpreet Singh 0-1 (sc)
25.Lalit Upadhyay 0-2
58.Mandeep Singh 0-3