Pro League: Uitstel duels Oranje tegen Australië en Nieuw-Zeeland

De internationale hockeybond heeft door corona opnieuw wijzigingen moeten doorvoeren in het speelschema van de FIH Pro League. Omdat Australië en Nieuw-Zeeland vanwege restricties niet naar Europa mogen reizen, zijn de wedstrijden in en tegen Nederland tot nader orde uitgesteld.

De Oranje Dames en Heren zouden op 18 en 19 mei de dubbel tegen Nieuw-Zeeland spelen en op 23 en 24 mei tweemaal aantreden tegen de ploegen van Australië. Het is nog onduidelijk wanneer die duels worden ingehaald, maar met het EK en de Olympische Spelen op het programma, zal dat de komende maanden waarschijnlijk niet zijn.

Voor de Nederlandse teams staat nu alleen nog een treffen met België op het programma op 30 mei. Die wedstrijd gaat wel door. Het is op basis van het huidige programma voor beide Nederlandse ploegen de laatste testcase voor het begin van het EK dat een week later begint in het Wagener Stadion. Het is nog onduidelijk of in die periode meer wedstrijden als vervanging worden gespeeld. De KNHB laat weten dat met de Nederlandse teams wordt gekeken ‘naar een zo optimaal mogelijke invulling voor die periode’.

De duels van Oranje zijn niet de enige die zijn uitgesteld. De FIH maakte ook bekend dat wedstrijden tussen de heren van Groot-Brittannië en India, die stonden gepland op 8 en 9 mei, ook zijn uitgesteld. Of de wedstrijden tussen Australië en Nieuw-Zeeland doorgaan, is nog onderwerp van gesprek, aldus de FIH. Zij hopen eind deze week met een datum te komen nu er een trans-Tasman travel bubble tussen de landen is afgesproken.

De mannen van India komen overigens wel naar Europa en spelen dan tegen Duitsland en Spanje.

Bekijk de stand van zaken in de Pro League voor dames
Bekijk de stand van zaken in de Pro League voor heren