Pro League: zege Las Leonas, bonuspunt Britse heren

De Argentijnse dames hebben zich in de Pro League goed hersteld van de 3-1 nederlaag tegen de Oranje Dames. In Santiago del Estero wonnen Las Leonas donderdag met 3-0 van Groot-Brittannië. De Britse heren pakten een bonuspunt na het nemen van shoot-outs nadat het duel tegen Argentinië in 1-1 was geëindigd.

Dat duel begon spectaculair, want na vier minuten stond de 1-1 al op de borden. Maico Casella had de Argentijnen met een strafcorner op voorsprong gezet, maar nauwelijks zestig tellen later was het gelijk via Jack Waller.

Het leek een voorbode op een doelpuntrijke wedstrijd, maar in de reguliere speeltijd werd niet meer gescoord. Wel vielen in het derde kwart twee gele kaarten. Agustin Bugallo (Argentinië) en Sam Ward (GB) mochten op het strafbankje hun zonden overdenken.

Maico Casella aan de bal voor Argentinië tegen Groot-Brittannië tijdens de FIH Pro League in Santiago del Estero. Foto: Worldsportpics/Rodrigo Jaramillo

In de shoot-outs trokken de Argentijnen dit keer in tegenstelling tot het duel eerder tegen de Oranje Heren aan het kortste eind. In de serie zette Tomas Domene Argentinië wel op voorsprong, maar hij was de enige Argentijn die zijn poging verzilverde. Het vizier van de Britten stond iets scherper in de shoot-outserie. Na twee missers maakte Phil Roper gelijk, waarna James Albery de vijfde poging verzilverde en daarmee zijn ploeg een bonuspunt bezorgde.

Las Leonas

Eerder op de dag boekten de Argentijnse dames een ruime zege op Groot-Brittannië. Het werd 3-0. De beslissing in de wedstrijd viel na rust met drie doelpunten in het derde kwart. Agustina Gorzelany benutte direct de eerste strafcorner na de pauze.

De strafcornerspecialiste had in het tweede kwart verzuimd Argentinië al op voorsprong te zetten door een strafbal te missen. Twee minuten na de openingstreffer van Gorzelany verschalkte Maria Granatto keepster Maddie Hinch voor de 2-0, waarna Maria Campoy met haar treffer het duel in het slot gooide en de Britse dames zodoende de tweede nederlaag op rij incasseerden.

Sarah Jones in actie voor Groot-Brittannië tegen Argentinië tijdens de FIH Pro League in Santiago del Estero. Foto: Worldsportpics/Rodrigo Jaramillo