Hockey op tv: Oranje’s Pro League-start vanavond live op Ziggo

De Oranje’s starten deze week aan een nieuw Pro League-seizoen. Beide ploegen treffen in het Argentijnse Santiago del Estero dinsdagavond Groot-Britannië. De dames starten om 23.10 uur (Nederlandse tijd) de mannen vervolgen om 01.40 uur, Ziggo zendt de wedstrijden live uit op Select en Kanaal 14.  

Het Pro League-seizoen start voor de Oranje’s met een drieluik in Argentinië, waar de ploegen op woensdagavond tegen spelen. Vrijdagavond treffen ze opnieuw Groot-Brittannië en op zaterdagavond wordt het drieluik afgesloten met een tweede ontmoeting met Argentinië. Alle wedstrijden worden telkens om 23.10 uur en 01.40 uur gespeeld.

Voor de Oranje Dames is de krachtmeting van dinsdagavond een mooie test voor nieuwbakken bondscoach Paul van Ass. De oefenmeester kreeg zijn vuurdoop twee weken geleden al, toen zag hij hoe zijn selectie op het complex van SCHC met speels gemak Ierland aan de kant zette (5-0). De Oranje Heren zullen de vier Pro League-potten insteken als ideale laatste voorbereiding op het WK, dat over een maand afgewerkt wordt in India.