Pro League (H): Caldas start met zeges op India en Nieuw-Zeeland

Het eerste speelweekend van het nieuwe Pro League-seizoen zit erop. In Bhubaneswar speelden gastheer India, Nieuw-Zeeland en Spanje een drieluik. De Spaanse heren, onder leiding van bondscoach Max Caldas, wonnen zowel van Nieuw-Zeeland als India (3-2, 3-2), nadat de Indiërs het weekend hadden geopend met een 4-3 overwinning op Nieuw-Zeeland.

De internationale hockeyfederatie heeft dit seizoen gekozen om de wedstrijden in de prestigieuze landencompetitie meer te bundelen per locatie. Dus met meerdere ploegen op één plek, zoals dat vorig jaar ook gebeurde toen de Oranje Heren in Zuid-Afrika onder meer tegen Frankrijk speelden.

Afgelopen vrijdag werd in het Kalinga Stadium afgeslagen voor het vierde seizoen van de Pro League. India trad in de openingswedstrijd aan tegen Nieuw-Zeeland en boekte een 4-3 overwinning. Nadat Mandeep Mor India op voorsprong had gezet, liepen de Nieuw-Zeelanders mede dankzij twee strafcornergoals van Sam Lane van Oranje-Rood uit naar een 1-3 voorsprong. Harmanpreet Singh verkleinde vervolgens de achterstand, waarna in het laatste kwart Mandeep Singh met twee doelpunten India de eerste overwinning van het seizoen bezorgde.

India opende het Pro League-seizoen met een 4-3 zege op Nieuw-Zeeland. Foto: FIH

Spanje te sterk voor India

Een tweede overwinning volgde niet voor India. Spanje was zondag met 2-3 te sterk. Een dag eerder hadden de Spanjaarden met dezelfde cijfers Nieuw-Zeeland verslagen. Ook in deze wedstrijd, die werd ontsierd door vijf groene en drie gele kaarten, konden de Black Sticks een voorsprong niet over de streep trekken. Nieuw-Zeeland leidde bij rust met 2-1, maar opnieuw ging het mis in het vierde kwart. Pere Amat maakte de winnende treffer voor Spanje.

Tegen India verspeelde Spanje op zijn beurt een 0-2 voorsprong. Twee minuten na de 2-2 van Abhishek besliste Marc Reyne in het vierde kwart het duel definitief in Spaans voordeel. Hierdoor sloten de Spanjaarden het drieluik af met zes punten, gevolgd door India met drie en het puntloze Nieuw-Zeeland.

Spanje verslaat India met 3-2 tijdens de Pro League in Bhubaneswar. Foto: FIH

India – Nieuw-Zeeland 4-3

14. Mandeep Mor 1-0
23. Sam Lane 1-1 (sb)
35. Jake Smith 1-2
36. Sam Lane 1-3 (sc)
42. Harmanpreet Singh 2-3 (sb)
52. Mandeep Singh 3-3