Pro League (H): India neemt eerste plaats over van Spanje

De heren van India hebben na het tweede deel van het mini-toernooi in Rourkela de leiding in de FIH Pro League overgenomen van Spanje. Het gastland was opnieuw te sterk voor kersvers wereldkampioen Duitsland (6-3) en versloeg Australië (2-2) na het nemen van shoot-outs.

Tegen de Duitsers kwamen de Indiërs snel op achterstand via Tom Grambusch. Met vier treffers in het tweede kwart repareerde India die achterstand en de ploeg leidde bij rust met 4-2. Direct na de pauze maakte Duitsland de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker viel niet. Het was India dat in het vierde kwart twee keer scoorde en de overwinning veiligstelde. Aan Indiase kant maakten Abishek en Selvam Karthi elk twee doelpunten.

In het duel tegen Australië kwam India tot twee keer toe op voorsprong, maar beide keren kwamen de Kookaburras op gelijke hoogte. De 2-2 van Nathan Ephraums betekende dat shoot-outs nodig waren om te bepalen welke ploeg het bonuspunt zou gaan pakken. Na vijf pogingen was de stand opnieuw gelijk, waarna in de sudden death Harmanpreet Singh zijn shoot-out benutte en Jack Welch niet scoorde.

Fans van India in het uitverkochte Birsa International Hockey Stadium in Rourkela. Foto: FIH

Onder interim-bondscoach David John is de Indiase ploeg inmiddels vier duels ongeslagen in de prestigieuze landencompetitie. De Indiërs, die enorm teleurstelden op het onlangs gehouden WK, gaan in de FIH Pro League aan de leiding met negentien punten uit acht duels. Spanje is tweede met zeventien uit acht en Argentinië bezet de derde plaats met dertien uit twaalf.

Tweede nederlaag Duitsland

Een dag voor het mislopen van het bonuspunt won Australië met 2-1 van Duitsland. De basis voor die overwinning werd gelegd in het eerste kwart waarin de Kookaburras twee doelpunten maakten. Nog in het tweede kwart scoorden de Duitsers tegen via Gonzalo Peillaat uit een strafcorner. Na rust werd niet meer gescoord waardoor de ruststand uiteindelijk ook de eindstand bleek.

Daarmee sloot Duitsland de India-trip in mineur af. De wereldkampioen, die de hervatting van de FIH Pro League aangreep als start van de voorbereiding op het EK komende zomer, leed drie nederlagen in vier wedstrijden.

Marco Miltkau komt de vliegende keeper Johan Durst van Asutralië tegen tijdens dhet duel in de FIH Pro League tussen Duitsland en Australië in Rourkela. Foto: FIH