Pro League: Vier goals Olivia Merry nekken Argentinië

De dames van Nieuw-Zeeland zijn naar de tweede plaats op de ranglijst van de FIH Pro League geklommen na een 5-3 zege zondag op Argentinië. In de eerste confrontatie op vrijdag liepen de Black Sticks een bonuspunt mis. Nadat het duel in 1-1 was geëindigd, was Argentinië met 3-1 te sterk in de shootout-serie.

In het Nga Puna Wai Hockey Stadium in Christchurch was Nieuw-Zeeland in die eerste wedstrijd in het tweede kwart op voorsprong gekomen via de 19-jarige Hope Ralph. Argentinië, dat beide duels zonder keepster Belen Succi, Carla Rebecchi en Delfina Merino aantrad, maakte halverwege het derde kwart gelijk via Agustina Albertarrio.

Shoot-outs

Daarna werd er niet meer gescoord, waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen. Daarin toonde Argentinië zich koelbloediger. Julieta Jankunas, Victoria Miranda en Priscilla Jardel scoorden terwijl voor Nieuw-Zeeland alleen Sam Charlton haar shoot-out benutte.

Foto: FIH Pro League

De Black Sticks revancheerden zich zondag met een 5-3 overwinning. Vier van de vijf doelpunten werden gemaakt door Olivia Merry. Een hattrick binnen dertien minuten gaf Nieuw-Zeeland een 3-0 voorsprong in het eerste kwart. Dat voordeel gaven de Black Sticks niet meer uit handen. Argentinië kwam nog wel terug tot 3-2 en 4-3, maar zes minuten voor tijd gooide Merry met haar vierde doelpunt het duel definitief in het slot: 5-3.

Heren

Met dezelfde cijfers waren de heren van Nieuw-Zeeland op vrijdag te sterk voor Argentinië. Het duurde lang voordat de Black Sticks de olympisch kampioen van zich hadden afgeschud. Nieuw-Zeeland kwam tot drie keer toe op voorsprong, maar net zo vaak kwamen de Argentijnen terug. Twee minuten na de 3-3 zette Cory Bennett via een strafcorner Nieuw-Zeeland weer op voorsprong, waarna snel de 5-3 volgde van Dominic Newman.

FIH Pro League

De tweede onderlinge confrontatie was een prooi voor Argentinië: 2-3. Na een 1-1 ruststand forceerden de Argentijnen een beslissing met twee doelpunten in het derde kwart. De 1-3 kwam op naam van HGC’er Maico Casella, die de speelronde in de Hoofdklasse moest missen.

Stand

Argentinië staat vijfde met acht punten uit zes duels. Nieuw-Zeeland is zesde met eveneens acht punten, maar uit acht wedstrijden. Wereld- en Europees kampioen België gaat aan de leiding met veertien punten uit zes duels.

Bekijk de uitslagen en stand in de FIH Pro League Dames
Bekijk de uitslagen en stand in de FIH Pro League Heren