Streep door Pro League-duels Oranje tegen Australië én Nieuw-Zeeland

Er kan een streep door het eerste blok thuiswedstrijden van de Oranje-teams in de FIH Pro League in maart. Na Australië heeft maandagavond ook de hockeybond van Nieuw-Zeeland de Europese trip voor de nationale teams vanwege het coronavirus geannuleerd.

De internationale hockeyfederatie FIH heeft daarop besloten dat de in Rotterdam geplande wedstrijden van de Oranje Heren en Oranje Dames op 19, 20 en 22 maart niet doorgaan. Zaterdag maakte Australië bekend nu niet naar Europa af te reizen vanwege het coronavirus. Zaterdag berichtte de FIH dat de Pro League-wedstrijden ‘on hold’ waren gezet, maandag is duidelijk geworden dat de voor 26, 27 en 29 maart geplande duels in Den Bosch niet op die data worden gespeeld.

De hockeybond is teleurgesteld, maar heeft ook begrip voor de genomen beslissing, zegt KNHB-directeur Erik Gerritsen. ‘Nadat Australië besloot niet naar Europa te komen, waren wij voorbereid op een eventuele afzegging van Nieuw-Zeeland’, zegt Gerritsen.

‘Knauw voorbereiding Spelen’

‘Het is vervelend dat de wedstrijden niet doorgaan. Onze nationale teams zijn in voorbereiding op de Olympische Spelen. Deze dreigt nu een knauw te krijgen. We zijn in overleg met de FIH en de betreffende landen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Het is op dit moment onduidelijk wanneer de wedstrijden eventueel wél kunnen worden gespeeld.’

Hockeyfans bij een Pro League-wedstrijd in Rotterdam vorig jaar. Foto: Willem Vernes

Volgens Gerritsen krijgen hockeyfans in het bezit van een toegangskaart voor een van de FIH Pro League wedstrijddagen in maart, deze week een mail van ticketpartner Eventim. ‘We lichten daarin toe wat er met de wedstrijden en de toegangskaarten gaat gebeuren. Op dit moment is dat nog niet bekend, omdat we met de FIH in overleg zijn over eventuele inhaaldata. Mensen kunnen er op vertrouwen dat zij, indien gewenst, hun geld terug krijgen.’

Al 22 afgelaste Pro League-duels door coronavirus

Door het annuleren van de Europese trips door Australië en Nieuw-Zeeland gaan behalve de duels tegen Nederland ook de wedstrijden tegen Spanje en Duitsland niet door. Al eerder werden de thuiswedstrijden van de dames van China tegen België en Australië afgelast. Dat brengt het totaal van het aantal afgelaste wedstrijden door het coronavirus op 22.