Top 5 foto’s Grand Final – Koen Suyk

De eerste editie van de FIH Pro League zit erop. De landencompetitie werd afgelopen weekend afgesloten met de Grand Final. Onze fotograaf Koen Suyk zette – in willekeurige volgorde – zijn vijf mooiste, opvallendste foto’s van de finaleronde van de Pro League op een rij met een persoonlijke toelichting.

1.Het contrast van de shirts vind ik mooi. Bij de tweede wedstrijd van de Oranje Heren tijdens de Grand Final had zowel de Fan of the Match als de spelers hetzelfde shirt aan. Dat vond ik persoonlijk minder mooi.

2.Ik vind dit een hele mooie foto. Die ontlading. Het tegenlicht. Het opspattende water. Voor fotografen zijn shoot-outs een uitkomst. Er is altijd ontlading. Of vreugde of verdriet.

 

3.Dit is de aanleiding voor het opstootje tussen Jeroen Hertzberger en Alexander Hendrickx. Die harde duels zijn wel mooi voor een foto.

4.Mink van der Weerden probeert hier de bal te pakken. Het is een sfeervol beeld door het licht dat op hem valt. Het licht was in de wedstrijd tegen België lastig, maar dat maakte het ook wel weer leuk om andere dingen te bedenken. Je kan mooi met het licht spelen.

5.Dit was wel het dieptepunt van het toernooi. Na de botsing zag ik meteen aan zijn reactie dat het mis was en toen ben ik gaan fotograferen.